e-code.sk

…education for continuous development

4. partnerské stretnutie projektu Happy Home Wallet v švajčiarskom Locarne

| 0 comments

hhw-locarno-01Tentokrát nadišiel čas pre 4. partnerské stretnutie projektu Happy Home Wallet, ktoré sa uskutočnilo v taliansky hovoriacej časti Švajčiarska v Locarne 7. a 8. októbra 2014.A znovu to bola moja prvá návšteva Švajčiarska. V každom prípade však môžem konštatovať, že miesto konania stretnutia bolo balzamom pre oči. Už samotná cesta, aj keď trochu komplikovaná (let do talianskeho Bergama a odtiaľ kombináciou vlakov cez Miláno), ponúkala fantastické scenérie. Či uč to bolo Como, Lugano alebo samotné Locarno, všade strmé a vysoké hory a množstvo jazier masívnych rozmerov. Som si istý, že scenéria miesta stretnutia musela každého potešiť.

Okrem vychutnávania si scenérie sme sa v rámci stretnutia venovali, samozrejme, viacerým projektovým aktivitám. Na tomto miest by som rád zdôraznil, že aj keď sme boli ubytovaní v Locarne kde sme sa dvakrát aj stretli v rámci projektových úloh, v skutočnosti sa stretnutie realizovalo na viacerých miestach. Okrem Locarna to boli taktiež Biasca, Lamone a Bioggio. Na daných miestach sme jednak pokračovali v projektových aktivitách, ale tiež sme mali možnosť navštíviť niekoľko zaujímavých miest s aktivitami týkajúcimi sa projektu. V Biasca to bola firma zaoberajúca sa výskumom a vývojom fotovoltaiky, ktorá produkuje skutočne zaujímavé riešenia. V Lamone to bola iná firma pôsobiaca v oblasti energetiky a nakoniec v Bioggio to bola čistička odpadových vôd pre Lugano a okolie. Aj táto posledná návšteva bola skutočne zaujímavá, hlavne porovnanie praxe vo Švajčiarsku a na Slovensku.

Je len samozrejmé, že počas stretnutia sme pracovali aj na administratívnych stránkach projektu. Stále je pred nami niekoľko výziev a tie je treba vždy koordinovať, aby sme projekt mohli doviesť do úspešného konca. Môj pocit zatiaľ je, že sme úspešní a ja osobne sa už teraz teším na ďalšie stretnutie v poľskej Poznani.

Zopár fotiek zo stretnutia, z Locarna a z Lugana si môžete pozrieť kliknutím na túto linku.

Arrivederci Locarno!

SET4Work_Logo_ThumbnailTento projekt je financovaný zo zdrojov akcie Grundtvig Učiace sa partnerstvá, ktorá je súčasťou Programu celoživotného vzdelávania Európskej únie.LLP_Thumbnail

Leave a Reply

Required fields are marked *.